Net als vorig jaar drie dagen ZWARTE CROSS. In november al 4 kaarten gekocht voor slechts €55 per stuk met de Grote Denkerskorting (vanwege lidmaatschap van de Zwarte Crossclub). Het vakantiehuisje van 2016 werd niet meer voor korte periodes gehuurd en toen een stacaravan gehuurd op camping Goorzicht in Aalten. Cobi haakte af en toen het overblijvende kaartje via de officiële weg verkocht. Vooraf een beetje twijfel of ik het nog wel aankon om daar drie uur door te brengen. Na de eerste dag was die twijfel als sneeuw voor de zon verdwenen ("Vaak b'uj te bang"). Alleen op zaterdagavond een klein dipjke. Samen met Anneke en Henk besloten om dezelfde caravan ook voor 2018 te reserveren. De afstand na het festivalterreein was 8 kilometer en goed te doen. Niet alles samen met Anneke en Henk gedaan, maar eenzaam heb ik me nooit gevoeld. Prima festivalweer met op vrijdag alleen een fikse en lange regenbui, maar we hadden plastic poncho's bij ons. Zaterdag grotendeels zonnig en niet al te warm. Op zondag grotendeels bewolkt en wat warmer. Op zaterdag ben ik zelfs twee keer geweest. Van twaalf uur tot kwart over vier (met de auto naar Lichtenvoorde en het laatste per fiets. Toen terug om wat te rusten, te eten en te douchen. 's Avonds nogf ruim 5 uur geweest tot na het vuurwerk. Alles bij elkaar was ik er 25 uur.

Hoogtepunten:
Mariache Reloaded, Amsterdam Klezmer Band, Meindert Talma, Enge Buren, Reverend Willy & the Holy Singers en DMoM.

Tegenvaller:
Golden Earring (te druk / te ver weg)

Verder geheel of (vaak) gedeeltelijk gezien:
Vintage Trouble, T99,, Sabrina Starke, Björn van der Doelen, The Who Coverband, Dona Onete, The Hot Studs, Captain Gumbo, Nathan D. James, Herman & Rosita, Dokter Watjes, Sunset Travellers Verder diverse crossklassen en wat er verder langskwam aan straatartiesten en/of rare bezoekers. Tweemaal daags een stuntvliegtuigje en vuurwerk aan het eind van de avond. Motocross Freestyle. Oordopjes regelmatig gebruikt.
Van de "echte' cross voor de Dutch Master of Motocross zag ik 1 manche van elke crossklasse (85cc, 125cc, MX2 en MX1).

Bij het betreden van het terrein op vrijdag 60 munten voor €150 gekocht. De prijs van een muntje was van 2,30 naar 2,50 gegaan. Op zondagavond van de laatste muntjes een portie patat per persoon gekocht en toen hadden we nog een half muntje over. Het was ook niet erg dorstig weer.

en zo is het maar net!!

klik hier voor 100 foto's

foto's op Google Photo gezet, zonder tekst en niet helemaal chronologisch

TERUG