EMMEN (Parc Sandur) 12-19 mei 2017

onze VIP-cottage
Vrijdag 12 mei. Via Almelo (Ina is vandaag jarig) naar Emmen gereden. Het regent diverse keren vandaag, maar bij aankomst om half vier is het aangenaam weer. Aan het eind van de middag nog een fikse regen- en onweersbui. Groot park, waar we een tweepersoons VIP-huisje hebben (o.a. iedere morgen verse broodjes aan de deurkruk). Na de traditionele Kip Tandoori 's avonds op de fiets naar Emmen. Dat valt tegen om de juiste route te vinden ondanks de Garmin op mijn fiets. Bij Albert Heijn een paar boodschappen gehaald (op het park zit trouwens een gewone supermarkt: de Plusmarkt).

We hebben geen badkamer, maar een Wellnessruimte: regendouche, bubbelbad en sauna.
Zaterdag 13 mei. Iets na acht uur worden onze broodjes gebracht en kunnen we ontbijten. We gaan met de auto naar Emmen en parkeren in een buitenwijk. Op de fiets naar Wildlands voor ons eerste bezoekje. Met het geld dat we zo uitsparen voor het parkeren nemen we bij La Place tegenover het dierenpark koffie met gebak. Dan scheiden onze wegen zich en ga ik naar de motocross en Cobi gaat shoppen. Twee uur ben ik op crosscircuit op het geluidsportcentrum Pottendijk (faciliteiten voor auto's, motoren, karts en schietsport) dat in "the middle of nowhere" ligt. Zon en wolken, met soms een beetje regen, wisselen elkaar af. Aan het eind van de middag maken we gebruik van onze wellnessruimte. 's Avonds nog een fikse regen- en onweersbui.
Zondag 14 mei. 's Morgens een rondje op de fiets rond de Rietplas. Daarna ga ik naar de Dutch Masters of Motorcross. Mooie crossdag met af en toe een spettertje regen en veel wind.

Maandag 15 mei. Mooie dag als wij om halftien op de fiets en grotendeels langs het Oranjekanaal naar Emmen gaan. Eerst nog met de jas aan, maar bij Wildlands, waar het erg rustig is op deze ochtend, is het al erg aangenaam que temperatuur. Het nieuwe dierenpark is meer een themapark geworden met wat minder het accent op dieren. Het ziet er wel mooi uit. We doen een boottochtje in de overdekte jungle en ik ga op avontuur over de touwbruggen en klimbomen. Dat valt toch tegen op mijn oude dag. Buiten is het echt weer voor een zonnebril en bij die van mij valt er plotseling een glas uit. Bij Hans Anders de schade laten herstellen en daarna bij La Place de lunch gebruikt op het terras. 's Middags een tijd buiten gezeten bij het huisje en ook buiten gegeten. Het koelt dan wel snel af en ons toen maar even opgewarmd in de sauna.

refrein OP FIETSE:

wie döt mij wat, wie döt mij wat
wie döt mij wat vandage
'k heb de banden vol met wind
nee ik heb ja niks te klagen
wie döt mij wat, wie döt mij wat
wie döt mij wat vandage
'k zol haost zeggen,
jao het mag wel zo

Dinsdag 16 mei. Van de voorspelde zon komt niet zo veel terecht, maar verder een mooie dag. Ik vertrek om negen uur voor een solotocht om het Bargerveen en deels geïnspireerd door het lied Op Fietse van Skik. Diverse bezongen locaties zal ik vandaag aandoen. Ook nog een stuk (noodgedwongen vanwege een afsluiting) door Duitsland. Bij terugkomst 75 kilometer op de teller. 's Middags met Cobi voor de derde keer naar Wildlands en nu het Serenga-gedeelte. 's Avonds, als het lawaai van de ganzen eindelijk verstomd, is het lekker buiten zitten.


Woensdag 17 mei. De warmste dag van deze vakantie. Op de fiets naar Coevorden (zo'n 20 kilometer). Cobi gaat er winkelen en ik maak een extra rondje door het stadje. Na een gezamelijk kopje koffie op de markt gaan we via een andere route terug. Om Coevorden uit te komen levert wat problemen op, maar uiteindelijk vinden we de juiste route. 's Middags voor de 4e en laatste keer naar Wildlands. We hebben alles al gezien en vandaag gaan we op herhaling bij de 131 bavianen en in het junglebootje. 's Avonds kunnen we nog lang buiten zitten.

klik hier voor 64 foto's

Vrijdag 19 mei. Via Hengelo (Anneke en Henk) terug naar huis. Mooie vakentieweek in Emmen.


nieuwe lange korte broek
Donderdag 18 mei. Om acht uur valt de voorspelde regen, maar verder zal het de rest van de dag heel erg meevallen met de nattigheid. We gaan naar Meppen, 34 kilometer verderop in Duitsland. Bij de DM-drogist worden wat goedkope spullen ingeslagen. Ik vind een lange korte broek bij C&A en Cobi scoort nog wat bij Cecil. We nemen een lunchbuffet bij een Chinees restaurant en gaan dan tevreden terug naar Nederlad. Helaas rijd ik in de parkeergarage achterwaarts tegen een pilaar met een flinke kras tot gevolg. Gelukkig blijven we zelf ongedeerd! In Nieuw-Dordrecht bezoeken we museum Collectie Brands. Jans Brands (1932) verzamelde van alles zijn leven lang. We zijn er ruim 2 uur, mede door toedoen van een enthousiaste vrijwilligster die veel uitleg geeft. Verrassend leuk. Aan het eind van de middag maak ik een laatste fietstochtje rond Emmen en breng mijn weektotaal op precies 300 kilometer.
TERUG