Weekendje in het huis van Anneke en Henk die op vakantie zijn. We vertrekken op vrijdagmiddag als bij ons de laatste regenbuien zijn weggetrokken. Bij Hengelo rijden we alsnog diezelfde buien weer in. Dan wordt het droog en dat blijft het het hele weekend. Na het eten maak ik een rondje Enschede op de fiets. Langs enkele bekende plekken, waar ik ruim 40 jaar geleden studeerde. Maar er zijn veel meer plekken die ik helemaal niet meer ken in Enschede. Het vinden van de atletiekbaan van TION gaat moeizaam. Via de fietssnelweg terug naar Hengelo. Het krijgen van een internetverbinding lukt niet en zelfs Henk wordt daarvoor gebeld. Zij zitten aan de Middellandse zee in Frankrijk. Uiteindelijk lukt het. Ondertussen zijn Marc en Karlien gearriveerd.
Op zaterdag naar de Nederlandse studentenkampioenschappen . Karlien doet mee aan haar favoriete onderdeel speerwerpen dat ze door blessures lang niet meer heeft gedaan. Vanaf de eerste worp leidt ze de wedstrijd, die ze na een goede serie overtuigend wint. Na het speerwerpen ga ik op de fiets naar de motocross in St. Isidorushoeve en ben daar een uurtje en zie drie wedstrijden. Dan op de fiets terug naar Hengelo. 's Avonds lekker in de tuin zitten. Marc is dan al terug naar Noordwijk, maar Karlien blijft voor de FBK-games. Op zondag ga ik eerst met de auto naar de tweede dag van de motocross in "De Hoeve" en zie alle eerste manches in zes klassen. Terug naar Hengelo om met z'n drieën naar de atletiekwedstrijd te gaan. Van de voorspelde brandende zon komt niet veel en het wordt zelfs een beetje donker. We zitten op de staantribune, waar het lang niet vol is. Op een gegeven moment gaat het ook regenen, maar het is niet koud. Na een tijdje toch de paraplu opgezet en een regenjackje aangetrokken. Wedstrijden vallen me wat tegen. Halverwege verhuist van de zuidtribune naar de noordtribune voor het discuswerpen bij de mannen. Iets voor het eind van de wedstrijd weggegaan omdat Karlien nog naar Vaassen moest (met trein en fiets). Op maandag, het was behoorlijkkoeler geworden, naar Nordhorn en Ochtrup voor een rondje shoppen. 's Middags terug naar Vaassen.

Het sportieve gedeelte van het weekend:Nederlandse Studenten Kampioenschap - Enschedemotocrossweekend - St. Isidorushoeve

FBK Games - Hengelo

klik hier voor 12 foto's

TERUG