Midweek naar Landalpark Mont Royal gelegen aan de Moezel. Geboekt via een Hema-actie voor €129 all-in. Alleen de toeristenbelasting en het internet komt erbij. Internet schijnt matig te zijn. Weersvoorspelling is goed.

Wij waren er al eerder in die omgeving.
In 2002 in Gunderath.
In 2003 in Gunderath en Saarburg.
In 2008 in Gerolstein.
Toen werden de vakantieparken vooral uitgezocht op voldoende zwem- en speelmogelijkheden voor Karlien en nam ik de racefiets en/of ATB mee.


van Traben naar Trarbach over de Moezel
Maandag 3 juli. Zonder problemen, op een kleine file na, van Vaassen naar Landalpark Mont Royal aan de Moezel in de buurt van Traben-Trarbach gereden. Mooi weer ook en aangekomen op het park werden we verwelkomd met een glaasje Moezelwijn. Een deel van het park wordt momenteel opnieuw opgebouwd, maar je hebt er geen last van. Ons huisje, dat vorig jaar gerenoveerd is ligt aan de oostkant, waar het uitzicht minder mooi is. Door de bomen zie je niet de Moezel 200 meter lager, maar wel de hellingenwaar de druiven verbouwd worden. Het huisje is vrij klein en is erg warm aan de kant waar de huiskamer is. Gelukkig is het aan de kant met de twee slaapkamers wat koeler. Voor het internet moest apart betaald worden en dat geeft wat problemen. Traditiegetrouw bestaat de eerste maaltijd Kip Tandoori van Knorr. ’s Avonds naar het café-restaurant en op het terras met een prachtig uitzicht over de Moezel genoten van een drankje. Gelukkig koelt het ’s avonds wel af op deze hoogte, maar we blijven desondanks lang buiten zitten.Dinsdag 4 juli.
Beiden niet al te best geslapen, dus blijven we wat langer in bed liggen. Ik wandel naar het winkeltje voor verse broodjes. De receptie en alles wat erbij hoort ligt 600 meter verderop en om er te komen moet je vanwege de bouwactiviteiten een stuk langs de openbare weg. Na het ontbijt gaan we naar het dichtstbijzijnde plaatsje Traben-Trarbach dat op vijf kilometer afstand ligt. Het zijn eigenlijk twee aparte plaatsjes aan beide oevers van de Moezel. Na de lunch in ons huisje rijden we door naar Wittlich 15 kilometer verder, waar een groot winkelcentrum aan de stadsrand ligt. Cobi mag alleen op pad, terwijl ik na een korte wandeling op het terras bij het winkelcentrum van een cappuccino geniet. Daarna samen boodschappen doen en terug naar het zonovergoten park en ons huisje, waar de temperatuur in de kamer is opgelopen tot 31 graden Celsius, maar buiten is het lekker.
Woensdag 5 juli. Na een goede nachtrust gaan we iets later dan gepland naar de Hängseilebrücke Geierfall die sinds oktober 2016 in gebruik is. Hij is 360 meter lang en hangt boven een bebost dal tussen de dorpjes Sosberg en Mörsdorf. Vanuit uit beide dorpjes is het een kleine twee kilometer lopen naar deze langste hangbrug van Duitsland. Sosberg is vanaf waar wij zitten het dichtst bij (33 kilometer) en we zetten de auto op de verplichte parkeerplaats aan de rand van het dorp. Wij betalen €2 om er vier uur te mogen staan; de brug zelf is gratis. Door een open en dus warm landschap bereiken wij de hangbrug. Mooie ervaring om er overheen te lopen. Hij beweegt wel een beetje, maar ziet er nieuw en stevig uit. Aan beide kanten staan bankjes om uit te rusten en van de brug, de omgeving en de mensen te genieten. Terug bij de parkeerplaats worden we door een vrouw die er tegenover woont aangesproken en krijgen we een bak aalbessen. Ze heeft er zoveel in haar tuin dat het anders toch maar wegrot. Op de binnenplaats van haar woning krijgen we een glaasje water en praten een kwartier met haar en haar zoon. Op de terugweg bezoeken we Zell am Mosel en doen inkopen bij de DM-drogist. We wandelen door het mooie plaatsje en eten op een terras van een Vietnamees restaurant. Ook het alcoholvrije bier smaakt prima. In Traben-Trarbach bij de Edeka inkopen doen voor het avondeten, want veel puf om verder nog wat te gaan doen hebben we niet. In de schaduw bij ons huisje (binnen is het 34 gr.C.) is het wel uit te houden. Morgen wordt het warmer.
klik hier voor 49 foto's
Donderdag 6 juli. Helaas zijn de nachten ook warmer geworden, dus allebei matig geslapen. Vandaag staat er niet zoveel op het programma. Rondrit met de auto (airco aan) en af en toe een stop. De eerste is bij Ürzig, waar iets buiten het dorp een groot viaduct in aanbouw is. Daarna bezoeken we het erg mooie Bernkastel-Kues aan de Moezel. Centrum met veel vakwerkhuizen en smalle straatjes. Op een terras nemen we vanwege de warmte geen koffie, maar ijs. Na nog een stuk langs de Moezel buigen we af richting de Hunsrück en gaan naar het hoogste punt in de wijde omgeving: de Erbeskopf met een hoogte van 818 meter. Mooi uitzicht vanaf een artistiek uitkijkpunt. Daarna door naar Morbach, de eerste wat grote plaats op onze route, om te lunchen. Leuk terras gevonden bij de markt, maar wat duurde het allemaal lang. Na een uur was ons eten er pas. Het smaakte wel en gelukkig waren we een beetje moe en stond er verder toch niets meer op het programma. Dus viel de ergernis mee. Via Traben-Trarbach, laatste bezoekje aan de supermarkt, en dan thuiskomen in Mont Royal na 116 kilometer terwijl de thermometer in de kamer 36 gr.C. aangeeft. Het begint wel wat te betrekken en ’s avonds valt er zelfs een paar druppels regen. Wij hebben hier niet veel muggen gezien, helaas hebben zij ons wel weten te vinden.
's Avonds begint het in de verte te rommelen en de lucht wordt donkerder. Langzaam komt het dichterbij en om halfnegen gaat het regenen en bliksemen. Het regent een uur en dan wordt het droog. De bliksemschichten zijn alleen nog in de verte te zien. We zetten deuren en ramen tegen elkaar open en het is aangenaam om buiten te zitten.
Vrijdag 7 juli. Door de nevel zijn de heuvels aan de overkant van de Moezel niet te zien, maar het weer klaart snel op. Als we om negen uur vertrekken schijnt de zon alweer. Ondanks een kleine misrekening in de buurt van Wittlich ("had dan ook gewoon de Garmin vertrouwd") komen we zonder problemen na vier uur rijden, met één pitstop om te tanken, thuis. Mooie korte vakantie, die ook niet langer hoefde te duren.

Bernkastel-Kues
Hunsrück vanaf de Erbeskopf

TERUG